När kulturtanten vaknar

Bild 2015-08-16 kl. 17.54
I’m looking at you, Cheap Monday!

Man kan säga vad man vill om att åldras, än så länge tycker jag att det mest har haft med sig fördelar. Låt mig komma med min senaste insikt: Att skrota obekväma kläder. Skrota, säger jag!

Jag förstår inte hur det kan ha tagit mig så lång tid att inse vilket onödigt självplågeri det är att gå omkring i kläder som inte är sköna. Varför jag ska dras med den initiala ångesten att först fundera över huruvida jeansen kommer att passa, till att sedan genomlida a: Kvalen när de inte passar eller b: De lite mindre kvalen om de passar, men ändå är obekväma?

Terminsuppstarter kommer för mig med längtan och försök av en livets uppstrukturering på olika plan. Denna termin ska garderoben få sig en genomgång och ut ska kläder som är osköna eller som bara hänger där och så där lite allmänt hånskrattar åt mig.

Och helt plötsligt känns det inte så långsökt att jag faktiskt i grund och botten har en utbildning som kulturvetare. Kulturtanten i mig börjar söka sig fram – kolla den här fantastiska bloggen! Och Cheap Monday-jeansen har åkt ut på Tradera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s