Gjort och göra

I lördags hade jag min första vigselgudstjänst. Jag var förvånad över att jag inte var mer nervös, fast det är klart, om man dissekerar det hela så var det ju inte så värst många nya moment. Jag är van att tala inför folk, jag kände brudparet och musikgänget var kyrkans musikgäng. Vigseln började dessutom klockan 15, så det var som ett Femton:nollnoll in love.

Och det gick nog bra, de blev man och fru och det var fascinerande och väldigt förmånligt att få vara den som såg till att det blev så. Sedan bröllopsfest i några timmar, tills vi var tvungna att avvika för lösa av farmor & farfar som barnvaktade en liten tjej som passade på att leva rövare genom att inte alls vilja sova medan vi var borta.

På söndagen var det sedan jag som predikade, en predikan jag hade färdigställt i veckan innan på grund av vigseln. Jag startade ett nytt treveckors-tema som handlar om tro vs. gärningar.

Så lite mör känner jag mig idag, mör men glad. Och på söndag fortsätter jag tala över temat, bara det att på torsdag morgon åker vi till Köpenhamn/Malmö för att vara med på United Open. Vi drar med oss lilla bror och lilla svägerskan och passar på att spana in designhotellet Bella Sky genom en bra deal jag har fått till, för att sedan sova sista natten på mitt svenska favorithotell Renaissance innan vi åker direkt till söndagens Femton:nollnoll. Sweet!

Så därför är det bara att ladda om nu direkt, tre dagar för att färdigställa söndagens nya predikan innan vi åker, mitt emellan Rut-tid och packning, ungefär. Men jag är peppad, det är roligt med utmaningar, att stretcha sig lite och känna att det funkar.  Och dessutom ha en meget schysst långweekend att se fram emot, både vad gäller resa, sällskap, upplevelser och hotellsängar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s