Varning: Pretentiöst skryt

Det här med att jag är pastor, det här med att jag predikar regelbundet. Lite otippat, om man hade frågat mig för några år sedan. Kanske ännu lite mer otippat att jag glidit in i det som det (numera) mest självklara. Om Lydia själv får välja, liksom. Det känns som en förmån.

Fast jag är ju faktiskt inte avlönad pastor. Jag är föräldraledig och har därför dottern som tillfällig chef. Pastor är jag helt ideellt. Vilket betyder att det mesta vad gäller den delen i mitt liv måste ske efter-dotter-tid, när dottern sover. Det är inte min fintid, om man säger så. Jag är minst lika trött på kvällarna nu som jag var när jag jobbade. Och då har jag inte ens bakat in den nuvarande graviditeten. Men ändå funkar det.

Låter det som att jag slår mig för bröstet, skryter lite? Kanske gör jag det. Jag är rätt nöjd med mig själv, att engagemanget trumfar vad som kanske egentligen känns rimligt. Det skulle vara väldigt lätt för mig att tycka att jag inte skulle behöva orka mer än att se på teve, än mindre sitta med teologiska uppslagsböcker en onsdagskväll. Som alltid sitter det väl ihop med passionen, vad man trivs som bäst med, för det handlar sannerligen inte om något duktighets-komplex. Allra mest handlar detta inlägg om ett försök till att uttrycka hur glad jag är över att jag får göra detta.

En sak kan jag inte komma ifrån: Alla ni som arbetar som präster eller pastorer, där förberedelser ingår i er arbetstid: Lyllos!

Och ni som nu funderar på att skriva ”Du är så duktig!” eller liknande som kommentar, gör det bara om ni vill att jag ska skämmas lite för det egna skrytet.

4 tankar om “Varning: Pretentiöst skryt

    • Tack! Det var nog att sätta det på pränt som kändes lite väl utmanande. Dessutom blir det väl lite metaskryt av det hela när man skriver att man skryter ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s