Prisoners in paradise

Här kommer en statusuppdatering från vårt sovrum. Det är nämligen här jag (eller Nicklas) är största delarna av kvällarna nu för tiden. Som jag skrev tidigare vill Rut inte sova i sin egen säng. Jag har förlikat mig med det, på tillfällig basis.

Så började hon vakna tidigare, säg kl 21 istället för vid kl 24. Och så blev det kl 20, för att vid den senaste tiden, då tandsprickningen from hell varit, ta det ännu en snäpp längre: Sova en kvart eller så i egen säng, sedan otröstlig tills hon får landa i vår säng.

Och så nu. Låt oss ta det en nivå till (visst går det!): Vägra sova själv i vår säng. Lägg det till att vakna vid 19, 20. You do the math. Fånga i vårt eget sovrum.

Jag är helt för rutiner, att barn formas ganska mycket efter de praktiska förutsättningar man ger dem. Men här står jag slätt, det känns inte som så mycket att göra förutom att vänta ut. Uppenbarligen behöver hon tanka extra trygghet, extra närhet. Att neka henne ett behov vill och tänker jag verkligen inte.

Men att gå från att veta att man har lediga kvällar från kl 18.30 till att veta att man nog inte får någon ledig tid alls, känns så där. Dessutom försvinner alla möjligheter för mig och Nicklas att kunna umgås och prata på Rut-fri tid.

Mitt mantra just nu: Faser, faser, allt är faser.

En tanke på “Prisoners in paradise

  1. Mitt barnbarn är drygt åtta månader och från att sovit gott och tryggt i egen spjälsäng vägrar han numera – han skriker sig trötstlös tills han får landa i föräldrarnas säng. Min dotter säger som du skriver, att det aldrig blir en stund på tu man hand med sambon. Jag antar att det är en fas det också.

    Kärlek till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s