Hotellfrukost: Berns, Stockholm

Frukost på Berns har jag hört ska vara något, och tja, det är ju onekligen fina lokaler. Och deras Afternoon Tea kändes ju rätt ok. Så att lägga en frukost där på min avklarade lista över avklarade hotellfrukostar kändes som ett bra val.

Utbud
Det ska sägas från början – Berns är inte en buffé som satsar på att ha det där total-digra sortimentet. Här ska man istället stå för något slags förfinat, kvalité framför kvantitet ungefär, begrepp som jag för övrigt inte alls tycker måste stå mot varandra när det kommer till frukostar.

Det är ett fint brödutbud av det lite mer exklusiva sorten, sedan är det frukt, yoghurt och allt det där som förväntas. Lite varm mat i form av äggröra, bacon och amerikanska pannkakor. För all del fina grejer, men jag kunde inte komma ifrån att jag ändå saknade det där lilla extra.

Ska man satsa på ett mindre utbud – vilket man naturligtvis kan – tycker jag att man då ska göra det med bravur och verkligen toppa. Sätta ett lite mer exklusiv prägel. Jag hade gärna sett lite mer raffinerade ostar, kanske våfflor, fattiga riddare…

Te- och kaffesortiment
Det självserverade kaffet var enligt utsago lite blaskigt, men kanske att man hade kunnat få finkaffe gjort i deras kaffemaskin. Teet serverades på lösvikt men tyvärr fick man inte en egen kanna. 

Personal
Aktiv personal som plockade undan så fort det fanns något att ta.

Atmosfär
Här är Berns trumfkort. Att sitta i deras pampiga lokaler, speciellt om man väljer att sitta i innerlokalen i sammetsfåtöljerna, det är värt en hel del.

Prisvärt
Berns tar 195 kronor per person, och nja, jag tycker inte riktigt att de lyckas leva upp till den summan. För det hade jag velat få mer exklusivitet i vad som erbjöds.

Sammanfattning
Tyvärr så var frukosten på Berns lite av en besvikelse för mig. Jag hade ju rätt så höga förväntningar, dels av det jag hört och dels eftersom jag tycker så mycket om lokalerna. Men ptja, det höll tyvärr inte riktigt ända fram.

2 tankar om “Hotellfrukost: Berns, Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s